vineri, 26 iunie 2015

Erată la „A plecat un dac de pe Monumentul de la Adamclisi…”

        A mai fost un moment când am pățit asta. La citirea unei propoziții de pe situl AdD am scăpat exclamația „Aoleu”! S-a întâmplat în timp ce parcurgeam fugitiv textul unui nou articol și anume: „A plecat un dac de pe Monumentul de la Adamclisi…”.
        Vă rog concentrați-vă puțin la următorul paragraf: „Acest monument numit și „Columna lui Traian de provincie”, poartă la partea superioară o statuie asemănătoare cu un trofeu roman, dar care este posibil să reprezinte chiar divinitatea geto-dacă, un zeu războinic fără de chip.”. Aoleu! AdD a introdus un nou element în panoplia zeităților geto-dace. Nu că așa ar fi ci pentru că așa vor ei. Le place conceptul, îl implementează inginerește. Ce contează că nu există argumente, ce contează că pe acel trofeu pot fi recunoscute gladiusul, centura, armura, scuturile, toate elemente romane. Nu domne' ăla este, stai cum or zis, „un zeu războinic fără de chip”. Și fac pariu că știu și de unde vine. Din Game of Thrones. Știți zeitatea lu asasinu' ăla șmecher, nu? Defapt nu mere că ăla avea prea multe chipuri. Dar hei cine-și bate capul cu așa detalii?!? Eh, dar tot demersul este de înțeles: succesul atrage succes. Cum să nu te freci puțin de un film cu așa priză la public, că sigur se lipește ceva și de tine. La fel și cu Lupul Alb.
        Milă, milă mare și pentru autorii AdD și pentru cititorii care urmăresc așa ceva cu sincer interes.
        De restul articolului nici nu mai are rost să vorbesc. Propoziția asta o făcut toți banii.

Un comentariu:

  1. Se stie cu aproximatie cam cati "daci" si-au directionat acei 2% catre asociatia lui? As fi curios cam cati simpatizanti reali are in momentul de fata, ca asa sa-i citeasca "cujetarile" s-or gasi destui. Bun, probabil ca pina acum s-or fi gasit si contribuabili pentru una-alta, era si solicitarea aia pentru donatii si sponsorizari sa bage scafandrii aia in Dunare, sa sape ici si colo...de rezultate nu s-a mai auzit nimic vreodata. Acuma ca tatuca Savescu nu mai sponsorizeaza, lucrurile sunt mai complicate putin.

    Mai aparuse prin decembrie anul trecut un articol despre manuscrisul despre Vlad Tepes, scanat la vatican si a caror insemnari de pe margini (neprezente in traducerea documentului de prin anii '60) vor aduce cica cu siguranta alte adevaruri tulburatoare care o sa rupa gura "oficialilor". Zicea Roxin ca in ca. 2 luni va aparea traducerea completa. Au trecut vreo 7.

    RăspundețiȘtergere