miercuri, 29 aprilie 2015

Un nou articol pe frontul dacoman: „Dacii reali erau mult mai puțin tulburători decât vor dacomanii să credem”

        Un nou articol din presa digitală românească analizează succint și demontează simplu marile greșeli ale dacomanilor. Citez puțin din el pentru a vă face poftă:

        „Cu aproape 2500 de ani în urmă, Herodot ne spunea că geții sunt „cei mai drepți și mai viteji dintre traci". Astăzi, apar pe Facebook și pe bloguri dubioase tot mai mulți adevărați urmași ai regelui Burebista, care ne asigură că, de fapt, geții erau cei mai frumoși, cei mai deștepți și aveau cele mai multe perechi de ouă nu numai dintre traci, ci dintre toate neamurile care-o ardeau prin Europa în Antichitate. Adică ce s-o mai dăm cotită, România a fost, pe vremea când era locuită de băieții cu cușmă pe cap și cu brânza-n gură, centrul pământului!
        Pentru toți cei dornici să devină patrioți daci adevărați, recomand documentarul Dacii – adevăruri tulburătoare, publicat pe Youtube în martie 2012, care a depășit deja 1 400 000 de vizualizări. Acolo, ai toate șansele să fii tulburat istoric de un absolvent de Medicină și Farmaceutică (Napoleon Săvescu) și de un general în rezervă, fost ministru al Apărării Naționale în guvernul Văcăroiu (Nicolae Spiroiu).
        Conform principiului latin (învățat pe șestache tot de la daci) audietur et altera pars – adică hai să vedem ce zic și ceilalți, istoricii adevărați – am vorbit despre strămoșii daci și contemporanii daciști cu profesorul Vasile Cotiugă, lector universitar la Facultatea de Istorie din cadrul Universității A. I Cuza din Iași, doctor în arheologie preistorică, autor (în colaborare cu Marius Alexianu), al unei lucrări intitulate Geţii şi dacii în izvoarele scrise în greacă şi latină, apărută la Iași, în 2001.
        Vom lua, pe rând argumentele daciștilor și vom vedea ce părere au istoricii despre ele:

[...]

- Mitul dacului avansat filosofic și științific
- Mitul istoricilor malefici care, împreună cu autoritățile, vor să ascundă adevărul cutremurător despre daci
- Mitul romanilor care au trecut tiptil pe aici, fără să influențeze cine știe ce
- Mitul limbii dacice din care se trage latina
- Mitul poporului dac care a uimit până la uluire toți străinii care au avut contact cu el

[...]”


        Dacă articolul v-a stârnit curiozitatea, vă invit să îl citiți în întregime AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu