duminică, 15 iulie 2018

Dacomania Reviva și Cucuteniomania Nascita

Lunga perioadă de acalmie PARE să fi luat sfârșit. Dacomanii au mâncat jar și pregătesc o revenire precum celebrul cal din celebrele basme românești.

- Bine, nu e chiar revenire, e o biată strângere de fonduri pentru publicarea unei cărți.
- Bine, nu e chiar revenire, e promovare asigurată de Ion Coja ( pfffff :)))) ).
- Bine, nu e chiar dacomanie, e vorba de dacul cel mai dac Valentinus Romanus, așchie directă din trupul, mintea și sufletul lui Trăncănilă Toxin ( pfffff :)))) ).
- Bine, nu e chiar dacomanie, e cucuteniomanie.

Să revenim puțin pe tărâmul seriozității:
- Dacă e vorba de o carte în format clasic, ne-am scos. N-o va citi nimeni în afară de familia autorului.
- Felia dacomană fiind cumva consumată, demantelată și moartă, un nou neuron și fibră mușchiuloasă din partida dacomană a identificat și atacat o nouă felie prin care se poate profita pentru a extrage fonduri prin păcălirea populației prin pseudo-știință (clinică sau frauduloasă, este greu de ales între ele).
- Nu vreau să trag concluzii nefondate fără a vedea cartea, dar, din păcate, evenimentele anterioare și faptul că am purtat dialoguri cu autorul, ne obligă la prima ipoteză, și anume, că va fi o glumă proastă din punct de vedere istoriografic și logic.
- Citez din anunțul de mai sus (nu știu dacă este al lui Valentin Roman sau al lui Ion Coja dar e bun): „Le mulțumesc celor care au înțeles că, pentru a ne promova istoria, like-urile și share-urile nu sunt de ajuns, ci este nevoie și de implicare concretă!”. Da, măh! Fută-vă dracu! Implicați-vă concret, lucrați cu istoricii și publicați în publicații de specialitate, nu scuipați public toate cretinismele pe care le visați noaptea!
- După atâta liniște, mi-e dor să mă afund (sic!) în lecturarea unui rahat dacoman, nu de alta, dar nefiind eu cel mai deștept și mai istoric de pe lume, când citesc astfel de materiale, parcă prind puteri!
- Nu sunt istoric profesionist, preistoria nu este perioada mea de interes dar sunt convins că într-un material Valentin Roman, voi putea identifica, măcar greșelile de logică și doctrină științifică elementare.

Velico Dacus e cu ochiu` pe voi! Hai să vedem ce puteți!

Un comentariu: