vineri, 17 octombrie 2014

„MÂNZ, BRÂNZĂ, DEZAMĂGIRE. AM FOST LA FESTIVALUL DACILOR, CA SĂ NU MERGI TU”

        Pe blogul VICE.ro a apărut un articol despre vizita autorului la festivalul „Adevărul despre daci”, în care se explică clar și la obiect cum semidocția își lasă adânc amprenta negativă asupra unei părți importante a moștenirii noastre culturale, o terfelesc și o duc în derizoriu până creează un curent de rezistență și respingere a acestui aspect din istoria noastră îndepărtată. Inclusiv în cazul autorului articolului menționat.
        Voi cita câteva rânduri din articolul menționat mai sus:
        „Hârjoneală cu ungurii pe stadioane. Marşuri pentru Basarabia. Campanie electorală. E clar că-i vremea dacilor. Şi, ca să vezi!, MŢR tocmai a găzduit Festivalul „Adevărul despre daci". Probabil ca să-şi recâştige locul în inimile românilor, după ce a dat odată un film cu lesbiene.
        Având în vedere că sunt un expert în domeniu (am făcut un scheci hazliu cu Gerunziu, ultimul dac în viaţă), nu puteam rata ocazia să văd cu ochii mei ceea ce speram că e un renaissance fair grandios cu daci. Păcat că n-a fost să fie nici grandios, nici cu foarte mulţi daci. Mai mult cu fascişti.
        Intru plin de speranţă în curtea muzeului, unde era obişnuita forfotă de weekend: jumări, dulceţuri, leacuri băbeşti, antichităţi, ii şi iţari, căciuli cu urechi din Dragonul Roşu la suprapreţ, amulete magice cu orgoni şi dinţi de dinozaur din Malawi, care au cumva legătură cu ţăranul român. Serios, au dinţi de dinozaur la MŢR.
        Dar unde sunt dacii? Ah, uite dacii.

[...]

        Iar eu am plecat de la Festivalul „Adevărul despre daci” mai puţin patriot decât eram când venisem. În faţa mea, nici Superman nu părea foarte impresionat, dar lui măcar îi luaseră părinţii o mantie mişto.”

        Și în încheiere vă invit să citiți tot articolul AICI.

3 comentarii:

  1. Ati aflat de ultime declaratii ale "haiducului stiintific", Gheorghe Funar?

    "Eu am intrat în campania electorală şi pentru a spune acest adevăr nemaipomenit referitor la adevărata istorie a poporului român. Noi suntem urmaşii poporului primordial pe planeta Pământ. Toate popoarele de pe planetă au ca strămoşi geto-dacii. Acum o mie de ani, denumirea Suediei şi a Danemarcei de astăzi în istoria lor scrie că se chemau Dacia! Denumirea Germaniei de astăzi, aflaţi ce înseamnă Deutschland. Eu ştiu că înseamnă Ţara Dacilor. Geto-dacii erau extraordinar de avansaţi în toate domeniile. Aveau şi aparate de zbor, au făcut hărţi de deplasare pe planetă la care cei de la NASA se uită şi astăzi şi spun că nu le pot face la nivelul geto-dacilor. Eu am intrat în marea grupă a haiducilor ştiinţifici în domeniul istoriei. Noi, românii, nu ştim că în România avem o mulţime de piramide, iar după modelul piramidelor din România, strămoşii noştri geto-daci au construit piramidele din Egipt"

    http://www.romaniatv.net/funar-haiducul-stiintific-deutschland-inseamna-tara-dacilor_180370.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ați omis un citat extrem de important: "Ungurilor le este frică de aflarea şi cunoaşterea de către români a ADEVĂRULUI ISTORIC cu privire la: Poporul Primordial al geto-dacilor şi continuitatea sa de peste 10.000 de ani în Vatra Strămoşească"

      http://www.ziartricolorul.ro/tricolorul-ii-trezeste-si-ii-uneste-pe-romani/

      „HAI DACII!”

      Ștergere
  2. Daca o tinea doar cu continuitatea de 10.000 de ani incoace, tot mai era cum mai era.Dar cand o da cu navele intergalactice ale dacilor sau cum spunea in alt text de-al lui, "sfinxul egiptean priveste catre rasarit, catre tara de unde au venit constructorii sai, Geto-Dacia" (deci Dacia era la nord de Egipt), le da apa la moara cat incape..."uite cine e "lucidul" care e impotriva noastra".

    Ce nu a explicat totusi in nicio ocazie este, daca dacii aveau aparate de zbor, sateliti artificiali (ca banui ca cu aia au facut "hartile de deplasare" neegalate nici de NASA), aveau lasere cu care taiau pietrele pentru piramide si in mare, erau in toate domeniile la acelasi nivel, cum i-au invins romanii doar cu sabii si javeline? (ca nici catapultele nu le prea puteau folosi prin munti).

    RăspundețiȘtergere